Hírek

Mutassátok meg a coaching erejét és nyerjetek!

Ritkán adódik alkalom, hogy egy vállalat külső elismerést kapjon azért, mert coaching szemléletű vállalati kultúrával rendelkezik. Most itt a lehetőség, hogy a cég megmutassa, miért és milyen sikerrel alkalmazza a coachingot a mindennapokban.

Bővebben: Mutassátok meg a coaching erejét és nyerjetek!

Hírek

ICF Tisztújítás 2019

január 18-án az ICF Magyar Tagozata Egyesület megtartotta éves rendes közgyűlését.

A megjelent tagság elfogadta az egyesület 2018. évi tevékenységéről szóló és pénzügyi beszámolóját, meghallgatta, megvitatta az idei munkatervet, és újraválasztotta az egyesület hétfős elnökségét Csetneki Csaba elnök vezetésével a 2019. évre.

 

frame with hands

Az ICF legfontosabb célkitűzése az idei évre a korábbiakhoz hasonlóan a coaching szolgáltatás kultúrájának erősítése hazánkban. Egyrészt a coaching népszerűsítésével a hazai cégek, szervezetek körében, másrészt a nemzetközi minősítéssel rendelkező coachok számának növelésével.

2019 fókuszterületei:

Egyesületi tagok coachpooljának kialakítása, hirdetése Kettős tagság előnyeinek hangsúlyozása Az Év ICF Coacha díj újragondolása Honlapon lévő információk újrastrukturálása, vírus kiirtása Akkreditált képzések frissítése az ICF nemzetközi előírásaival összhangban CSR tevékenység részbeni átalakítása HR-oldalnak szóló programok szervezése (HR Klub, HR Brand(em) Bátor vezetők, HR Café) A 2019-es programok (Coach Klubok, Kompetencia Fórumok, MAP, ICF Coach Konferencia, szupervíziós-mentoring alkalmak) teljes mértékben az ICF coach kompetenciáira való felfűzése


ICF Magyar Tagozata Elnökség 2019

Az ICF Magyar Tagozata elnöksége 2019-ben (balról jobbra):
Séra Attila PCC - CSR Igazgató, Szabó Gabi MCC - Alelnök, az etikai bizottság elnöke, Bőtös Balázs ACC - Kommunikációs Igazgató, Kákonyi Anett PCC - Akkreditációs Igazgató, Nagy-Józsa Dorka ACC - Alelnök, Bezerédy-HeraldBalázs ACC - Titkár, Csetneki Csaba PCC - Elnök  

Hírek

A coach is vállalkozó – Üzleti edzőtábor és kapcsolatépítés nem csak coachoknak

Interjú a 6. Coaching Camp szervezőivel
Szeptember 3-4-én ismét lesz Coaching Camp. A helyszín a szokásos, de az idei évtől változott a szervezők csapata, és a két napos intenzív program is sok újdonságot tartogat. 

Képernyőfotó 2018 08 23 9.03.41

Magyar Coachszemle: Mennyiben lesz más a 2018-as Coaching Camp, mint az eddigiek?

Dobos Elvira:Ami nem változott, az a Coaching Camp szellemisége. Mi is mindig nagy izgalommal érkeztünk a Camp-re, mert nagyon más volt ez a rendezvény, mint más üzleti tematikájú konferenciák. Itt mindig az új inspirációkon, a bevonódáson alapuló tanuláson, tudásmegosztáson és a kapcsolódáson volt a hangsúly, és ez idén is így lesz. 

A program összeállításakor abból indultunk ki, hogy a legtöbb coach vállalkozó, ezért ugyanolyan ismeretekre van szüksége a coaching vállalkozása felépítéséhez és bővítéséhez, mint bármely más KKV vezetőnek. A legtöbb KKV vezetőnek pedig coachra van szüksége! A Camp-en ezért most összehozzuk a keresletet a kínálattal, és a szakmai fejlődés mellett lehetőséget biztosítunk a kapcsolatépítésre, csapatépítésre is. 

Bognár Balázs:Igen, ezért nyitottunk a KKV szektor felé is. Azt szeretnénk, ha minden évben vállalkozásvezetők egyre nagyobb számban vennének részt a Coaching Camp-en, bővítenék a tudásukat olyan eszközökkel, amelyeket már a konferenciáról kilépve azonnal üzleti előnyökké tudnak konvertálni. Hosszabb távon úgy képzeljük ezt el, hogy a kereslet és a kínálat együtt vesz részt a konferencián, összeismerkednek egymással, és amellett hogy új, innovatív módszerekkel ismerkednek meg, azonnal üzleti kapcsolatok is kialakulhatnak. Ez valóban egy üzleti edzőtábor, ami új tudást, kapcsolatokat és lendületet ad a résztvevőknek.

MC: Hogy látjátok, a coachoknak mennyire kell a segítség ahhoz, hogy a saját vállalkozásuk is fejlődni tudjon?

Dobos Elvira:Ez mindig egy érdekes kérdés, mert a coachok azok, akik elvileg segítenek az ügyfeleiknek, hogy eredményesebbek tudjanak lenni, ebben az esetben viszont ők kapnak támogatást. Én úgy gondolom, hogy mindenkinek – még coachoknak is – szüksége van arra, hogy időnként más szempontból tudjanak ránézni a saját vállalkozásukkal kapcsolatos nehézségekre, elakadásokra, ezért én azt mondom, hogy ugyanannyira, mint másoknak. 

Ruszák Miklós:Nekem is ez a véleményem. Van más olyan projektünk is, ahol kifejezetten coachokat támogatunk abban, hogy több lehetséges ügyfélhez tudjanak eljutni, és látjuk, hogy a saját vállalkozással kapcsolatban jól jön a segítség. Ez a helyzet a Coaching Camp esetében is. Itt kifejezetten az új trendek megismertetésében és adaptálásában tudunk támogatást adni, ami - legyen valaki sokéves tapasztalattal rendelkező coach, vagy kezdő vállalkozó -, mindig fontos, mert erősíti a coach/vállalkozó innovációs erejét. 

MC: Kiket emelnétek ki a programból?

Matarits Réka:Nehéz bárkit is kiemelni, mert olyan előadókat hívtunk az idei Coaching Camp-re, akik mind szakmájuk és szakterületük kiváló, elismert szakemberei, legfeljebb talán az ismertségükben lehet különbség. Vannak akik már sokak által ismertek, és vannak akik még felfelé haladnak ezen az úton. De azt hiszem Wolf Gábort, aki arról tart előadást, hogyan jelenjünk meg szakértőként a lehetséges ügyfeleink előtt, vagy Avidor Andrást, aki a kapcsolatépítés stratégiai jelentőségéről fog beszélni, nem kell bemutatni senkinek. De coachoknak ugyanígy nem kell bemutatni Komócsin Laurát, Szabó Gabit, S. Tóth Mártát, Bölcskei Mónikát, Wieland Veronikát. Nagyon fontosnak tartjuk az együttműködést és egymáshoz való kapcsolódát, ezért előadóink között lesz Baska Judit, a nemzetközi szinten is példaértékű összefogást megvalósító Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének elnöke. De több érdekességet is hozunk az idei rendezvényre, olyan témákat, amelyekkel nem sűrűn lehet Magyarországon találkozni. Ilyen lesz például Kovács Petraelőadása, hol a résztvevők megismerhetik és ki is próbálják azt a mindfulness technikát, amelyet olyan cégek használnak többek között teljesítménynövelésre, mint a Google, a Nike, az Apple. Szintén izgalmas lesz Magyari Csaba és Timár András inspirációs előadása arról, hogy két vállalkozó hogyan mászhatja meg a Kilimandzsárót, de még sorolhatnám tovább. Számos olyan workshop és előadás lesz még, amelyek olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint a GDPR, az adatvédelem, adatkezelés kérdése,vagy a generációs különbségek, de szívem szerint minden előadónkat kiemelném, mert tényleg a legjobbakat kértük fel. Én nagyon lelkes vagyok, és nagyon várom már... 

MC: Ez valóban izgalmasan hangzik! És hogy látjátok a rendezvény jövőjét?

Bognár Balázs:Szeretnénk a Coaching Camp-et még több érdeklődőhöz eljuttatni, és emellett megtartani azokat a vonásokat, amelyektől igazán összetéveszthetetlen ez a rendezvény egy hagyományos üzleti konferenciával. 

Matarits Réka:Az előző szervezők, Bölcskei Mónika és Wieland Veronika magasra tették a mércét, de szeretnénk a korábbi évekhez hasonlóan színvonalas, izgalmas, inspiráló és hasznos programot kínálni.

Dobos Elvira:Igen, itt a valódi fejlődésen, interaktivitáson, közösségépítésen van a hangsúly. Biztosak vagyunk abban, hogy a két napos intenzív program új lendületet ad minden résztvevő vállalkozásának, mert versenyképes tudással és új üzleti kapcsolatokkal tudják indítani a szeptembert!

MC:Köszönjük szépen a válaszaitokat, sok sikert kívánunk Nektek és a résztvevőknek!

Jelentkezés a Coaching Campre: https://coachingcamp.hu

Hírek

Sokszínűség és a remény

Nem tudok elszakadni egy képtől, és az érzéstől, amit az kiváltott. Előre vetítem, hogy a Szemle – hűen a coaching szakma fontos szabályaihoz – nem aktuálpolitizál, nem foglal állást és nem ítélkezik. Én sem teszem, nekem a test beszéde maradt meg. Történt ugyan is, hogy megnéztem egy alig két perces videót, amin Arnold Schwarzenegger amerikai színész, testtépítő, az USA Kalifornia államának 38. kormányzója meglehetősen lesújtóan beszél országának elnökéről. Nem a szavai hatottak rám. Az utolsó, szótlan pár másodperc fogott meg: keserűen csóválta a fejét, és sóhajtott, lemondóan. Amolyan „itt már nincs mit tenni” gesztus volt ez.

Bővebben: Sokszínűség és a remény

Hírek

Jószolgálati coachinggal az oktatásért, oktatókért

2018. április 18-án 7. alkalommal rendeztük meg azt a rendhagyó civil coaching rapid randit Budapesten, amelynek célja minden évben az, hogyivil szervezeteket támogasson értékes coaching szolgáltatással. A különleges jószolgálati eseménysorozatot 2013 óta nagy érdeklődés övezi, az elmúlt években 350 civil szakember közel 95 millió forint értékben jutott hozzá a díjmentes coaching szolgáltatásokhoz.

Bővebben: Jószolgálati coachinggal az oktatásért, oktatókért

Hírek

A 2018-as országos coaching kutatás eredményei

Business Coach Kft. idén is folytatta a korábbi évek gyakorlatát, és együttműködő partnereivel újra feltérképezte a magyar coaching piac aktuális helyzetét. A kutatást vezető Komócsin Laura PCC az idei ICF Coach Konferencián számolt be az eredményekről. 

Bővebben: A 2018-as országos coaching kutatás eredményei

Hírek

Az ember és a szakmai minőség felértékelődése a digitalizáció korában

Az üzleti vezetőket évek óta foglalkoztatja a technológia térnyerése és a digitalizáció a munkaerőpiacon, amely várhatóan elsőként fogja kiszorítani a HR-eseket és a toborzókat. A Budapesten megrendezett “Future of Coaching in Organisations” konferencián azonban kiderült, hogy a coachoknak nem kell aggódniuk, hiszen a jövő a szakma felértékelődését, az emberi tényező és a minőségi szakmai coaching kulcsszerephez jutását eredményezi majd.

Bővebben: Az ember és a szakmai minőség felértékelődése a digitalizáció korában

Hírek

Fenntartható vezetés - ICF Global Leaders Forum Vancouverben

ICF Global Leaders Forum VancouverIdén a kanadai Vancouver adott otthont az ICF vezetőségének, Regionális Tanácsadó Testületének és a világ 75 országának 127 tagozatában önkéntes vezetői feladatot ellátó szakemberek találkozójának – a Global Leaders Forumnak. A Magyar Tagozatot idén Csetneki Csaba PCC elnök képviselte.

Bővebben: Fenntartható vezetés - ICF Global Leaders Forum Vancouverben

Hírek

Adatvezérelt megoldások jellemzik a HR szakma jövőjét

A jó vezetéssel rendelkező cégek akár tizenháromszor képesek felülmúlni gyengébb vezetőségű vetélytársaikat, és háromszor nagyobb eséllyel tartják meg a legtehetségesebb munkavállalóikat. Ez csak egy a számos kutatási eredmény közül, amely bizonyítja, a humánerőforrás-menedzsment jövőjét az adatalapú elemzések határozhatják meg.

Bővebben: Adatvezérelt megoldások jellemzik a HR szakma jövőjét

Hírek

Boldog születésnapot CoachAkadémia!

A Magyar Coachszemle Szerkesztősége nevében gratulálunk a CoachAkadémia munkatársainak.

Köszönjük, hogy 10 éve minőségi coach-képzéssel járultok hozzá a szakma színvonalának elterjedéséhez!

CoachAkadémia Szülinap

Hirdetés

Hírek

Győri üzletemberek ismerkedtek a coachinggal

Győrben a Business Network International által megrendezett Networking konferencián a résztvevő 200 cég között egy helyi coaching-vállalkozás is kiállított. A résztvevő kétszáz helyi vállalkozó azért gyűlt össze, hogy bővítsék kapcsolatrendszerüket és információt szerezzenek az őket érintő kihívásokról, többek között a munkaerőhiány orvoslásáról is, amely az északnyugat-magyarországi régióban fokozottan jelen van.

Bővebben: Győri üzletemberek ismerkedtek a coachinggal