Life

Férfiak – görög istenek!

„Isten ez a férfi!” – hangzik el időnként barátnői csevegések közepette, és sokan nincsenek tudatában annak, hogy nőként tulajdonképpen mindannyian görög istenekkel élünk, dolgozunk, őket szeretjük, velük vitázunk, lélegzünk. Minden férfi és fiú pszichéje hordozza a görög istenek archetípusát, de míg egy, vagy akár több görög isten archetípusa aktívabb bizonyos emberekben, addig más férfiakban más istenek kérnek markánsabban szót és megjelenést. Melyek ezek az archetípusok és mai életünkben hogyan látjuk hasznát ezeknek az ismereteknek?

Bővebben: Férfiak – görög istenek!

Life

Újratervezés 2.0 - Nők az expat családi életben

Napjaink egyre inkább a mobilitásról, rugalmasságról és nyitottságról szólnak. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szinte bárhol élhetünk. Nem igazán gátol semmi abban manapság senkit, hogy egy idegen országban kezdjen új életet.

Bővebben: Újratervezés 2.0 - Nők az expat családi életben

Life

Újratervezés 2.0 – anyaként ismét önmagunkká válni

A női szerepek sokszinűsége és súlyának változatossága önmagában élethosszig tartó kihivást jelent. Hosszas tanulás és folyamatos önvizsgálat jellemzi a kiegyensúlyozott és bölcs nők belső útját.  Az anyaság pedig kritikus pont  az életút  során, hiszen ahány nő, annyi történet és ahány történet, annyi problematika.

Bővebben: Újratervezés 2.0 – anyaként ismét önmagunkká válni

Life

Hatásos és meggyőző előadások, királyi beszédek

Ott állok legalább 100 kolléga előtt. Beszédet fogok mondani egy olyan régióról, amit imádok. Látom, ahogy néznek és várják, hogy megszólaljak. Muszáj elkezdenem. Az első mondatnál már elcsuklik a hangom, érzem, ahogy remeg a gyomrom, és elönti a forróság az arcomat. Belülről azt hallom, hogy hebegek-habogok, és szinte biztos vagyok benne, hogy nem tudom végig mondani. Mindent elfelejtettem!

Bővebben: Hatásos és meggyőző előadások, királyi beszédek

Life

Mi az Énidő?

énidőAz önmagunkra fordított idő, amikor bármit csinálhatunk, ami számunkra örömet jelent, feltölt vagy a személyes fejlődésünket szolgálja. Ilyenkor magadért teszel, nem a családodért, barátaidért és másokért. Illetve nagyon fontos, hogy ez idő alatt nem jelenik a munkavégzés se.

Bővebben: Mi az Énidő?

Life

Kampány négy keréken a gyermekhospice-ért

ITT ÉS MOST látványterv.pngNem kisebb célt tűzött ki a Szemem Fénye Alapítvány, mint összefogni az egész országot a gyermekhospice ügyének támogatásáért. A szervezet nemrég jelentette be, hogy még idén elkezdődhet hazánk harmadik gyermekhospice házának megépítése Romonyán. A projekt megvalósulását egy országos roadshow-val kívánják támogatni.

Bővebben: Kampány négy keréken a gyermekhospice-ért

Life

Április első keddje a láthatatlan munka napja

láthatatlan munka.jpgForrás: balansz.reblog.hu

Április első keddje EU-szerte a láthatatlan munka napja. De mi számít láthatatlan munkának?

Bővebben: Április első keddje a láthatatlan munka napja

Life

Kiszámíthatóság versus változás

lakat.jpgForrás: rajtallas.hu
Te mikor érzed magad biztonságban?

Nagyon sok dolgot fel lehet sorolni. A kulcsfontosságú, hogy ezek mind a Te komfortzónádon belül vannak. Ismered őket, kiszámítható, biztonságot nyújt számodra.

Bővebben: Kiszámíthatóság versus változás

Life

Családi wellness coaching avagy több mint személyi edzés

Létezik egy szakma, ahol az üzleti jártasság legjobb barátja a coaching, ahol a szakmai tudás csak az ifjú fa törzse, de a lombkorona szélessége, a fa nagysága, láthatósága és jelentősége a kreativitásból és naprakézségből táplálkozik. Ez a szakma a személyi edzés és minden olyan rokon szakma, mely erre épül.

Bővebben: Családi wellness coaching avagy több mint személyi edzés

Life

Kipróbáltam… a „Színező”- coachingot

elbűvölő üvegek.JPGMég röviddel karácsony előtt történt, hogy Gál Borival találkoztunk egy szakmai rendezvényen. Összenevettünk, amikor megállapítottuk, hogy pirosba öltöztünk a hideg, borongós téli estén, hogy némi életet és tüzet lopjunk a korai sötétségbe. Természetesen gyorsan a színekre terelődött a szó. Meg arra, hogy nem vagyok jóban a színekkel. Azután már csak két mondat, és megbeszéltük, hogy az év elején találkozunk és kísérletezni kezdünk...

Bővebben: Kipróbáltam… a „Színező”- coachingot

Hirdetés

Life

Jöttem, láttam, impro

istock_000008978962big_620x465x1.jpg

Amikor improvizálunk, annyi a dolgunk, hogy tegyük a jobb lábunk után a balt a számunkra leginkább magától értetődő módon, majd a bal után a jobbot, és ezt ismételgessük folyamatosan. Tehát járkáljunk. Ezek alapján mondhatnánk, hogy nagyjából mindenki tud improvizálni (ami egyébként igaz is).

Bővebben: Jöttem, láttam, impro

Life

Az én történetem

Fotolia_8958417_XS.jpgBudapesten születtem, egy csodaszép nyári napon…Már gyermekkoromban is nagyon fontos volt számomra, hogy ne azt nézzem, amim nincs, hanem abból hozzam ki a maximumot, amim van.

Bővebben: Az én történetem

Life

A pszichoanalízis és film találkozása

A Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferencia múltja és jelene

A Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferenciát november 20-22. között ötödik alkalommal rendezzük meg kulturális fővárosunkban, Pécsett. Az esemény közeledtével szívesen idézem fel a konferencia történetének kezdeteit, a szervezőcsapatot inspiráló hatásokat, a pszichoanalitikus filmelemzés adta szemléletmódot.

Bővebben: A pszichoanalízis és film találkozása

Life

Önmenedzselés – törtetés vagy felelősségvállalás?

Tapasztalatok szerint az önérvényesítés jelentősége az utóbbi évtizedekben igen megnőtt. Az önmenedzselés első lépéseit már általános iskolásként megtesszük: ma már éppoly véres harc folyik egy-egy jó középiskolába való bekerülésért, mint a felsőoktatási intézményekért. Ezt a harcot sokszor még a szülők vívják, de igen sok esetben ez már a gyermek harca – a szüleivel szemben.

Bővebben: Önmenedzselés – törtetés vagy felelősségvállalás?