Interjú

Út az Év ICF Coacha pályázat megnyeréséig - Interjú Virágh Annával

Már hagyomány, hogy a májusi coachkonferencián is szerepel az előző év ICF coacha, így lesz ez ezúttal is. Virágh Anna a Szavakon túl – értő figyelem Charlie Chaplin, a stroke és a tükörneuronok segítségével címmel tart előadást 2018. május 15-én az ICF 10 éves születésnapi konferenciáján. Erről, a coachcsá válás nehézségeiről és örömeiről, valamint a nyertes esetleírásáról kérdeztem.

Bővebben: Út az Év ICF Coacha pályázat megnyeréséig - Interjú Virágh Annával

Interjú

Az ügyfél teste

Szeizmográf - mikroállítások a brief coachingban - Interjú Tegyi Enikővel

Tegyi EnikőTegyi Enikő idehaza a brief coaching megkerülhetetlen alakja. Számtalan szakmai rendezvényen mutatta be szerethetően a megoldásközpontú módszertan működését és hatékonyságát. Egy ideje a brief coaching hangsúlyosan kognitív kereteit megtartva, tapintatosan fel is állítja az ügyfelét, ha a helyzet úgy kívánja: cselekvésre, mozgásra ösztönző eszközöket is becsempész az ülésekre. Nem csoda, első szakmájában színikritikus volt: a drámai interakciók mindig vonzották. Erről faggattam.

Bővebben: Az ügyfél teste

Interjú

Régi értékek újra értelmezve - interjú Bedő Imrével

Számos regény, tudományos ismereterjesztő mű foglalkozik a két nem, férfi és nő gondolkodásának különbözőségével, az ebből eredő konfliktusok kezelésével, az egymáshoz való harmonikus életvitelük jelen kori hiányával, de mégis úgy érezzük, sehogy sem tudunk változtatni, nincs áttörés, pedig a jobbító szándék meg van.

Bővebben: Régi értékek újra értelmezve - interjú Bedő Imrével

Interjú

A Coachszövetség is megjelent a 2016-os Personal Hungary Szakkiállításon

Interjú Baska Judittal, a Magyarországi Coach-Szervezetek Szövetségének elnökével

Az idei Personal Hungary Szakkiállításon a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének standjával és előadásaival is találkozhattak a látogatók. A szakkiállításon a résztvevőknek lehetőségük volt arra, hogy megismerjék a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetségének tagszervezeteit, valamint azt a munkát, amelyet elsősorban a coach szakmai közösség összefogásáért, szakmai támogatásáért, és a szakma minőségbiztosításáért végez a Szövetség.

Bővebben: A Coachszövetség is megjelent a 2016-os Personal Hungary Szakkiállításon