Kutatások

Munkáltatói márkaépítés felmérés 2017

Fontos a munkaerő megtartásaA hiánypótló felmérést az Employer Branding Award megbízásából a Brand Excellence kutatói készítették. A kérdések összeállításában a Bindermann I The Employer Branding Company munkatársai működtek közre. A kezdeményezők 2017 decemberében a hazai vállalatok Employer Branding helyzetét, munkáltatói márkaépítési gyakorlatát vizsgálták.

Bővebben: Munkáltatói márkaépítés felmérés 2017

Kutatások

Kezdő coachok piacrajutásának nehézségei

2017 májusában készült kutatásomban a frissen (két éven belül) végzett coachok körében vizsgáltam azokat a külső és belső tényezőket, amelyek megnehezítik számukra a coachként való elhelyezkedést. 10-en vettek részt a kutatásban, akikkel 20-30 perces interjúkat készítettem személyesen, Skype-on vagy telefonon.

Bővebben: Kezdő coachok piacrajutásának nehézségei

Kutatások

Mutasd mit eszel megmondom ki vagy! Motivációs hatások vizsgálata az étkezési magatartásra

Jelen tanulmány célja a magyarországi lakosok szegmentálása evési magatartásuk alapján. Empirikus kutatásunk keretében 331 felnőttet sikerült elérni, és azonosítani öt evési stílust a) érzelmi, b) visszafogott, c) íz-, d) illat- és e) szociális hatások következtében történő evés. A kvantitatív eredményeket felhasználva a szerzők öt fogyasztói csoportot különítettek el: neutrális (38,8%), inger-evők (13,9%), társasági gourmet (16,6%), funkcionális (23,6%) és a tudatos (12,1%) evők csoportját. A túlsúly és az elhízás szempontjából az érzelmi és a külső hatásokra történő evési stílus a legveszélyesebb, ami az inger-evőkre, illetve a társasági gourmet-kra jellemző. Míg az előbbi csoportban az X generációhoz tartozó férfiak vannak többségben, addig az utóbbiban a Baby Boomer nők. Mindez hasznos információ egyrészt a táplálkozási szakemberek, másrészt az üzleti szférában dolgozó élelmiszergyártók és éttermek számára. A tanulmány célja egy jól tervezett marketingstratégia kidolgozása az egyes csoportok számára, középpontba helyezve a marketingkommunikációt.

Bővebben: Mutasd mit eszel megmondom ki vagy! Motivációs hatások vizsgálata az étkezési magatartásra

Kutatások

Hol tart a coaching szakma? Válaszok az ICF friss piackutatási eredményeiben

Beszámoló az ICF 2016. évi Global Coaching Study eredményeiről A piackutatást és az ebből készült tanulmányt az ICF megrendelésére a PricewaterHouseCoopers készítette 2015-ben. A jelenlegi tanulmány sorozatban már a harmadik átfogó coaching-szakmai kutatás. A 2007-es és 2012-es benchmarking és follow-up tanulmányok óta a coaching szakma tovább fejlődött. A coachingot egyre több szervezet alkalmazza, mint fejlesztési eszközt, a coach kompetenciák alkalmazása pedig túlnő a professzionális szakma határain: immár menedzserek, vezetők, HR-esek is alkalmazzák mindennapi munkájukban.
Bővebben: Hol tart a coaching szakma? Válaszok az ICF friss piackutatási eredményeiben

Kutatások

Egyre népszerűbb szakma Magyarországon a coaching a magasan kvalifikáltak körében

Országos kutatást végzett a Magyarországi Coach-szervezetek Szövetsége a magyarországi szakemberek között. A 800 fős felmérésből többek között kiderül, hogy a kutatásban résztvevők a coach képzettségen kívül is egynél több végzettséggel rendelkeznek: átlagosan 1 főre 1,68 végzettség jut. A legtöbben közgazdász, kereskedelmi, banki és HR területen szerzett korábbi szakmai tapasztalattal dolgoznak coachként, 11 %-uk pedig a diplomán felül tudományos fokozattal is rendelkezik.

Bővebben: Egyre népszerűbb szakma Magyarországon a coaching a magasan kvalifikáltak körében

Kutatások

Fegyelmezési-nevelési problémák az iskolában: a gyerekek kezében a megoldás?

Új oktatási-nevelési paradigmával kísérletezik néhány magyar szakember. Az új módszer lényege, hogy néhány ügyes kérdéssel és következetes magatartással partnerré teszik a gyerekeket, így azok maguk lesznek a viselkedésük és az eredményességük bírói – és gazdái. Az eljárást már több hazai iskolában is sikeresen tesztelték.

Bővebben: Fegyelmezési-nevelési problémák az iskolában: a gyerekek kezében a megoldás?

Kutatások

A fiatal vállalkozók leggyakoribb coaching témái

Egy friss felmérésben az Y generáció vállalkozóinak leggyakoribb coaching specifikus témáit vizsgálták. Napjainkban egyre több fiatal dönt úgy, hogy önálló vállalkozásba kezd. Az internet segítségével elérhető határtalan mennyiségű tudásanyag új dimenziókat nyitott az oktatásban.

Bővebben: A fiatal vállalkozók leggyakoribb coaching témái

Kutatások

Virtuális coaching gyakorlat Magyarországon

Az elmúlt években a nemzetközi megbízások következtében szakmailag kinyíltak a határok és mi, az Ascon Consulting coachai egyre többet dolgozunk virtuálisan. Megtapasztaltuk, hogy a virtuális munkának meg vannak a maga szabályai és törvényszerűségei, így az előnyei és a nehézségei is.

Bővebben: Virtuális coaching gyakorlat Magyarországon

Kutatások

A 2014.évi coaching kutatás eredményei

A hagyományokhoz híven 2014. év végén a Business Coach Kft. 15 együttműködő partnerével közösen ismét elindította az aktuális magyarországi coaching piac feltérképezését célzó kutatását. Az internetes kérdőíveken alapuló, teljes piacot átfogó felmérés eredményeit Komócsin Laura PCC, senior executive coach, a Business Coach Kft. ügyvezetője mutatta be a 2015. február 12-én megrendezett 7. Magyarországi Coaching Konferencián.

Bővebben: A 2014.évi coaching kutatás eredményei

Kutatások

Több tudás, bátrabb segítségkérés?

Bevezető gondolatként

Sokan a tanulás szó hallatán elsőre az iskolai rendszerű képzés keretein belül megvalósuló formára és oktatási rendszerre, az arra jellemző élethelyzetekre, tanulási folyamatokra és technikákra gondolunk. Többnyire a „kemény”, könnyen beazonosítható tudáselemeket látjuk magunk előtt, melyek az említett folyamat során valaki tanultabb, képzettebb részéről direkt információközvetítés keretében kerülnek átadásra.

Bővebben: Több tudás, bátrabb segítségkérés?

Hirdetés

Kutatások

Mi a sikeres coaching vállalkozás titka?

A Magyar Coachszemle körkérdése a hazai piac szereplőihez

A Magyar Coachszemle stábja idén decemberben ismét körkérdéssel fordult a hazai coaching piac szereplőihez. A válaszok közlési sorrendje semmiféle rangsorolást nem tükröz, csupán a cégek nevének ábécé sorrendjét. Ezúttal – a lapszám témájához illeszkedve – olyan coaching vállalkozásokról érdeklődtünk megálmodóiktól és vezetőiktől, amelyek évek óta nem csak helytállnak, hanem komoly sikereket is tudhatnak magukénak. Természetesen a siker titkára voltunk kíváncsiak, amelyből mindannyian tanulhatunk. Íme:

Bővebben: Mi a sikeres coaching vállalkozás titka?